Ο Βαγγέλης Παπαγεωργίου γεννήθηκε το 1985 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από μικρή ηλικία ήρθε σε επαφή με ζώα παραγωγής του παππού του, που ήταν κτηνοτρόφος στο Ανώι Πρεβέζης. Σπούδασε αυτοματισμό και έλεγχο συστημάτων σε Ελλάδα και Αγγλία. Η αγάπη του για την φύση και το βουνό τον οδήγησε να ασχοληθεί με την ορειβασία και την αναρρίχηση βράχου και το 2014-2015 παρακολούθησε τις αντίστοιχες σχολές της Ε.Ο.Ο.Α. τις οποίες ολοκλήρωσε με επιτυχία.
Το 2014-2016 παρακολούθησε και αποφοίτησε με επιτυχία από τα τμήματα Βασικές Αρχές Μελισσοκομίας και Επαγγελματική Μελισσοκομία του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (Ι.Γ.Ε) και απέκτησε τα πρώτα του μελίσσια. Παρακολούθησε πλήθος ημερίδων και συνεδρίων επαγγελματικής μελισσοκομίας και προϊόντων κυψέλης. Στοχεύοντας στην παραγωγή εξαιρετικών μελισσοκομικών προϊόντων, με σεβασμό προς την φύση και τις αρχές της ορθής μελισσοκομικής πρακτικής, δημιούργησε την μελισσοκομική μονάδα «Άγρια Νομή».
Ακολουθώντας την πρακτική της νομαδικής μελισσοκομίας μεταφέρει τα μελίσσια του σε δυσπρόσιτες επιλεγμένες περιοχές, με σκοπό να συλλέξει ότι πιο αγνό έχει να προσφέρει η Ελληνική γη. Το 2020 συμμετείχε στον μεσογειακό διαγωνισμό MTA Awards με τρεις ποικιλίες μελιού,οι οποίες αποσπούν ένα χρυσό ( μέλι πορτοκαλιάς) και δύο ασημένια βραβεία ( θυμαρίσιο μέλι, μέλι πεύκου) αντίστοιχα. Το 2021 στα πλαίσια του διεθνή και πλέον αναγνωρισμένου διαγωνισμού γεύσης Great Taste Awards ,το μέλι πορτοκαλιάς βραβεύεται με δύο αστέρια γεύσης, ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά το μέλι ανθέων τιμήθηκε από τον ίδιο διαγωνισμό με ένα αστέρι γεύσης.
''Με αγάπη και σεβασμό για τη μελισσοκομία και τη φύση, μεταφέρουμε τα μελίσσια μας στα πιο δυσπρόσιτα και παρθένα μέρη με σκοπό να συλλέξουμε ό,τι πιο αγνό έχει να προσφέρει η Ελληνική Γη.''
Μέλι Θυμαρίσιο
Μέλι Ελάτης
Μέλι Βελανιδίας
Μέλι Πεύκου
Μέλι Πορτοκαλιάς
Μέλι Ανθέων
Βασιλικός Πολτός
Διεθνής Αποστολή: Όχι
Επιστροφές αποδεκτές: Όχι
Share this page